пʼятниця, 12 липня 2024 23:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб розповів, де відбувалися основні бойові зіткнення з росіянами за 12 липня

Генштаб розповів, де відбувалися основні бойові зіткнення з росіянами за 12 липня
На фронті за добу відбулося 136 бойових зіткнень - Генштаб. Фото: Укрінформ

За 12 липня на фронті війни між РФ і Україною відбулося 136 бойових зіткнень.

Найгарячіша ситуація на Покровському напрямкку. Ворог активний на Курахівському і Торецькому напрямках, інформує Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

На Харківському напрямку ворог 11 разів атакував неподалік Глибокого, Вовчанська, Стариці та Липців.

На Куп'янському напрямку ворог протягом дня шість разів намагався просунутися до українських позицій неподалік Синьківки. Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового. Три атаки противника вже успішно відбито Силами оборони.

На Лиманському напрямку росіяни атакували 16 разів в районах Невського, Серебрянського лісу, Макіївки, Тернів та Торського. Ще точаться чотири боєзіткнення.

На Сіверському напрямку ворог чотири рази в продовж дня намагався прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Роздолівки та Виїмки. Бої тривають досі.

На Краматорському напрямку відбулося 11 бойових зіткнень. Дев'ять атак в районах Іванівського, Андріївки та Часового Яру захлинулись. Триває бій в двох локаціях біля Часового Яру.

На Торецькому напрямку було 19 атак противника поблизу Торецька, Північного, Залізного, Нью-Йорка. 14 атак відбито, противник успіху не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворог намагається прорвати оборону" - Генштаб

На Покровському напрямку окупанти 40 разів намагалися вклинитися в нашу оборону в районах населених пунктів Олександропіль, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Лозуватське, Сокіл, Яснобродівка, Воздвиженка та Карлівка. 33 атаки ворога відбито, сім боєзіткнень тривають.

На Курахівському напрямку ворог 17 разів атакував наші позиції. Найбільшу активність проявив у районі Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку було п'ять атак противника поблизу Водяного та Урожайного.

На Оріхівському напрямку окупанти тричі безуспішно штурмували українські позиції в районі Малої Токмачки і Роботиного.

Середньодобові втрати Російської Федерації у травні та червні значно зросли.

Втрати РФ убитими й пораненими сягнули найбільших значень за весь час її загарбницької війни проти України, йдеться у звіті Міноборони Великої Британії.

Загалом за останні два місяці РФ імовірно втратила вбитими й пораненими понад 70 тис. військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів, де відбувалися основні бойові зіткнення з росіянами за 12 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі