пʼятниця, 12 липня 2024 13:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Втрати РФ за останні два місяці стали найбільшими за весь час війни

Втрати РФ за останні два місяці стали найбільшими за весь час війни
Втрати Росії у травні і червні були рекордними. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Середньодобові втрати Російської Федерації у травні та червні значно зросли.

Втрати РФ убитими й пораненими сягнули найбільших значень за весь час її загарбницької війни проти України, йдеться у звіті Міноборони Великої Британії.

"У травні Росія щодня втрачала убитими й пораненими 1 262 осіб, а у червні - 1 163 відповідно. Це стало максимальними середньодобовими показниками втрат ворога за весь час війни", - йдеться у свіжому звіті.

Британська розвідка підкреслює, що загалом за останні два місяці РФ імовірно втратила вбитими й пораненими понад 70 тис. військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворог намагається прорвати оборону" - Генштаб

Аналітики пов'язують зростання втрат з відкриттям Росією нового фронту в Харківській області. Ворог зберігав попередні темпи наступальних операцій уздовж решти фронту.

"Хоча окупанти і збільшили тиск на фронті, ефективна оборона ЗСУ та проблеми з підготовкою російських військових зменшують здатність РФ використовувати будь-які технічні успіхи. Навіть попри спроби ще більше розтягнути лінію фронту", - сказано в повідомленні.

Протягом наступних двох місяців середня кількість російських втрат також перевищуватиме 1 тис. осіб на день, оскільки ворог продовжить намагатися захопити українські позиції масованими наступальними діями, прогнозують у розвідці.

Минулої доби загальні втрати російських загарбників склали понад 1030 осіб. Також наші воїни знешкодили дев'ять танків, 23 бойових броньованих машини, 48 артилерійських систем, два засоби ППО, 26 БпЛА оперативно-тактичного рівня, п'ять ракет, 84 автомобіля та вісім одиниць спеціальної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Втрати РФ за останні два місяці стали найбільшими за весь час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі