пʼятниця, 30 вересня 2022 19:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО про дії Путіна: це найбільша спроба анексії з початку Другої світової

Генсек НАТО про дії Путіна: це найбільша спроба анексії з початку Другої світової
Дії Путіна свідчать про слабкість Росії, сказав генсек НАТО Єнс Столтенберґ. Фото: East News

Росія вдруге незаконно анексувала територію Україну.

НАТО й союзники не визнають анексії. Ці території – це Україна, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ у п'ятницю.

"Це найбільша спроба анексії території з початку Другої світової. 15% території України, як практично площа Португалії. Вони незаконно анексовані. Це загарбання землі нелегальне й нелегітимне. Донецьк, Луганськ, Херсон, Запоріжжя – це Україна. Як і Крим", – сказав генсек.

НАТО не є стороною конфлікту, але Альянс надає Україні допомогу, заявив Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надамо Україні все необхідне – Байден різко відреагував на путінську анексію

"Путін мобілізував сотні тисяч осіб. Безрозсудно брязкає ядерною зброєю і анексує українські території. Це свідчить про слабкість і визнання того, що війна іде не за планом і що Путін провалив усі стратегічні цілі", – заявив Столтенберґ.

Якщо Україна перестане воювати – її не стане, сказав генсек.

"Ми продовжуватимемо підтримку України так довго, як буде потрібно", – заявив він.

За останні тижні відбувається ескалація, також сказав Столтенберґ.

"Найбільша з початку конфлікту. Бо є комбінації з мобілізацією, ядерними загрозами, спробою анексії. Путін хоче, щоб ми не підтримували Україну. Але цього не буде. Ми згуртовані в допомозі Україні. І це також у наших інтересах – не допустити виграшу Путіна. Адже тоді це означатиме, що авторитарні лідери досягатимуть такими діями своєї мети. Це означатиме, що світ стане небезпечним", – заявив генсек.

30 вересня президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін зібрав у Кремлі колаборантів і заявив про "нові регіони РФ".

Путін підписав з колаборантами "договори" про "приєднання до Російської Федерації ДНР, ЛНР, Запорізької і Херсонської області".

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО про дії Путіна: це найбільша спроба анексії з початку Другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі