середа, 13 березня 2019 17:48

ФСБ перекрила контрабанду військових деталей в Україну - Луценко

ФСБ перекрила контрабанду військових деталей в Україну - Луценко
Луценко визнав, що правоохоронці знали про контрабанду деталей до ракет. Фото: meest-online.com

Минулого тижня Федеральна служба безпеки Росії перекрила схеми постачання в Україну комплектуючих до оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на засіданні ТСК із розкрадання в армії.

"Новітні українські ракети середнього радіусу дальності зроблені у тому числі через те, що Оборонпром закупив за подібною схемою частину необхідних виборів. ФСБ минулого тижня перекрила всі нам відомі схеми перевозок. Ідеться про унікальні вузли і деталі. Іншого шляху налагодити виробництво в Оборонпрому нема", - сказав Луценко.

"Мене дуже засмучує, що такий злочин як контрабанда тут подається, як якийсь подвиг. Стаття про контрабанду запчастин із Російської Федерації замовчується. Мені навіть сказали: "А якщо іншим способом не було як цього зробити". Сумно, що виробництво українських ракет залежить від того, чи наладять вікно з Росією", - наголосив член комітету з питань запобігання і протидії корупції Вадим Кривохатько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ мало переписку з оборонного скандалу ще 2 роки тому - Холодницький

Журналісти "Bihus.info" у своєму розслідуванні заявили, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони, друга президента Петра Порошенка Олега Гладковського Ігор був учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Гладковський-молодший разом зі спільниками організував поставку контрабандних деталей з Росії для української військової техніки. Державні оборонні підприємства закуповували їх за у кілька разів завищеними цінами у фірм-прокладок. За підрахунками журналістів, вони заробили щонайменше 250 млн грн.

У наступній серії розслідування йшлося, що Гладковський-старший отримував "відкати" зі схем сина.

А в останній серії "Bihus.info" розкриває роль слідчих органів у схемах. Виявилося, що ГПУ, Військова прокуратура, СБУ, ДФС і НАБУ знали про розкрадання на оборонці і закривали справи за хабарі.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ перекрила контрабанду військових деталей в Україну - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі