середа, 13 березня 2019 16:52

НАБУ мало переписку щодо оборонного скандалу ще 2 роки тому - Холодницький

НАБУ мало переписку щодо оборонного скандалу ще 2 роки тому - Холодницький
За словами Холодницького, фігуранти схем самі писали тексти для НАБУ. Фото: slovoidilo.ua

Національне антикорупційне бюро ще в 2017 році отримало переписку нібито сина екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря, підприємців Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших фігурантів корупційних схем Укроборонпрому.

Про це сказав керівник САП Назар Холодницький на засіданні ТСК із розкрадання в армії.

"Були передані якісь матеріали, виділені з кримінального провадження військовою прокуратурою. Я досі не отримав відповіді від директора НАБУ, де ці матеріали. Але я отримав відповідь від головного військового прокурора Анатолія Матіоса, який підтвердив, що ці матеріали направлялися. І дійсно там було 87 аркушів переписки, де згадувалися й ОВ і такий собі Ігор.

Якщо брати норми КПК, то є два шляхи реалізації цих матеріалів: зареєструвати нове провадження або приєднати до вже розслідуваного. Цього не було зроблено. Досі ми не знаємо від НАБУ про подальшу долю цих матеріалів", - сказав Холодницький.

Він наголосив, що в оприлюдненій переписці чітко видно, як "чи то Рогоза, чи то Жуков сам писав проект тексти відповіді НАБУ, яку вони хотіли бачити у цьому листі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корумповані всі - від ГПУ до СБУ: хто прикривав друзів Порошенка

Минулого року журналісти зафіксували, як директор НАБУ Артем Ситник їздив у гості до президента Петра Порошенка в будинок у Козині. Зустріч проходила після опівночі. За словами Ситника, говорили про створення Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ мало переписку щодо оборонного скандалу ще 2 роки тому - Холодницький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі