середа, 06 квітня 2022 17:58

Фігуранту нападу на журналістів в Укрексімбанку знайшли крісло в уряді - "Схеми"

Фігуранту нападу на журналістів в Укрексімбанку знайшли крісло в уряді - "Схеми"
Євген Мецгер може стати заступником міністра економіки. Фото: facebook.com/profile.php?id=100001681264047

Заступником міністра економіки України можуть призначити колишнього голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера.

Він є обвинуваченим у кримінальній справі про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на лист, який є у розпорядженні "Схем".

"Міністерство економіки України вносить пропозицію стосовно призначення Мецгера Євгена Володимировича на посаду заступника міністра економіки України", - йдеться у листі, який підписала міністерка економіки Юлія Свириденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Женя із Кривого Рогу, якому телефонує Зеленський: що відомо про голову Укрексімбанку Мецгера

Журналісти звернулися із запитанням стосовно цієї ініціативи до Свириденко та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Зараз очікують на відповідь.

У жовтні 2021 року на журналістів "Схем" скоїли напад під час інтерв'ю з головою Укрексімбанку Євгеном Мецгером. У знімальної групи забрали техніку й видалили відеозаписи. Інцидент стався після того, як Мецгеру не сподобалося запитання.

Журналісти відтворили знищене відео. На акції вимагали відставки керівництва банку.

Суд відправив Мегцера під нічний домашній арешт за звинуваченням у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів і незаконному утриманні людей. Він написав заяву про звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Фігуранту нападу на журналістів в Укрексімбанку знайшли крісло в уряді - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі