вівторок, 20 грудня 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Федоров про розмову з Маском: Україна отримає нову партію Starlink

Федоров про розмову з Маском: Україна отримає нову партію Starlink
Голова Мінцифри Михайло Федоров заявив, що Україна отримає нову партію терміналів Starlink. Ідеться про 10 тис. одиниць. Фото: facebook.com/mintsyfra

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Україна уклала угоду з корпорацією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска про отримання додаткових антен Starlink.

Вже у найближчі місяці в Україну відправлять ще понад 10 тис. терміналів, пише Bloomberg.

За словами Федорова, що нова поставка буде використовуватися для стабілізації з'єднання в критичних ситуаціях.

"SpaceX і Маск швидко реагують на проблеми і допомагають нам", – сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому без світла поступово зникає мобільний інтернет: роз'яснення

Він зазначив, що спілкувався з Маском особисто. За його словами, мільйонер запевнив, що продовжуватиме підтримувати Україну.

"Коли у нас було потужний блекаут, я надіслав йому повідомлення того дня, і він миттєво відреагував і вже зробив деякі кроки. Він розуміє ситуацію", – сказав міністр.

Федоров зазначив, що всі фінансові питання вирішені. Хоча контракту ще немає, уряди кількох країн Європейського Союзу вже готові розділити оплату за термінали Starlink. При цьому навесні Україні потрібно буде знайти додаткове фінансування, додав Федоров.

3 жовтня Ілон Маск написав так звану "формулу закінчення війни в Україні" і запропонував віддати Крим Росії. Після цього отримав жорстку критику. Американського мільярдера розкритикував, зокрема, колишній посол України у Німеччині Андрій Мельник.

Президент Володимир Зеленський відповів Маску, який робив опитування про належність окупованого Росією Криму. Президент України опублікував твіт. У ньому тегнув засновника компанії SpaceX і найбагатшу людину у світі.

Маск після шквалу критики відповів Зеленському.

Зараз ви читаєте новину «Федоров про розмову з Маском: Україна отримає нову партію Starlink». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі