вівторок, 09 травня 2023 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Євросоюз каратиме країни за обхід санкцій проти Росії

Євросоюз каратиме країни за обхід санкцій проти Росії
ЄС не припиняє боротися із тими, хто хоче обійти чинні санкції проти РФ. Фото: pixabay.com

Новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації передбачає заборону доступу до європейських портів суднам, які в обхід санкцій перевозять російську нафту.

Кораблі, які порушують санкції ЄС або підозрюються у їхньому порушенні шляхом перевалки нафти з Росії, повинні бути виведені з європейських портів і шлюзів, пише агентство Bloomberg.

"Європейська комісія пояснює необхідність нових обмежень різким збільшенням обхідних практик і пов'язаних із ними екологічних ризиків із боку суден, що намагаються обійти стелю цін на нафту з РФ та заборону її морського імпорту в ЄС", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай щосили торгує з РФ на тлі війни і західних санкцій

Новий пакет санкцій у ЄС вирішили присвятити дотриманню їхньої ефективності і тому, як уникнути обходу заборон.

Єврокомісія запропонувала внести до списку санкцій декілька китайських компаній і обмежити експорт до країн, які причетні до обходу санкцій. До списку пропонують включити компанії в Туреччині, ОАЕ, а також у країнах Центральної Азії та Кавказу, де з початку війни в Україні суттєво зріс імпорт товарів, які підпадають під санкції Євросоюзу щодо Росії.

Торік у грудні запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель.

Також ЄС запровадив дев'ятий пакет санкцій проти РФ, під які потрапили російські банки. У лютому Євросоюз затвердив 10 пакет санкцій проти Росії, нові обмеження на імпорт та експорт. Єврокомісія склала проєкт 11 пакету антиросійських санкцій та передала його країнам Євросоюзу для погодження.

Тим часом Китай отримує користь від війни в Україні і не є неупередженою стороною. Пекін не засудив повномасштабне вторгнення РФ. Китайці не припинили купувати російську нафту і їхні енергоносії.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз каратиме країни за обхід санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі