вівторок, 01 березня 2022 18:42

Європарламент підтримав надання Україні статус кандидата на вступ в ЄС

Європейський парламент майже одноголосно рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Резолюцію ухвалили на засіданні 1 березня. За проголосували 637 з 676 учасників. 13 висловилися проти.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стоїть питання про виживання Європи" - чим Україні допоможе членство в ЄС

Документ закликає Євросоюз працювати над наданням Україні статусу кандидата на членство відповідно до статті 49 договору про ЄС. Резолюція передається відповідним органам ЄС та країнам-членам для ухвалення відповідних рішень.

Резолюції Європарламенту носять не обов'язковий, а дорадчий характер.

ЄП засудив незаконну, неспровоковану та необґрунтовану військову агресію Росії проти України та вторгнення до неї, а також причетність до цієї агресії Білорусі. І вимагає, щоб Росія негайно припинила всю військову діяльність в Україні, беззастережно вивела всі військові та воєнізовані формування та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України та повністю поважала територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України у її міжнародно визнаних кордонах.

28 лютого президент Володимир Зеленський підписав заявку України на членство у Європейському Союзі. Він закликав розробити для України нову спеціальну процедуру для членства.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент підтримав надання Україні статус кандидата на вступ в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі