понеділок, 28 липня 2014 13:28

Європа та Америка замість нас не воюватимуть - Фесенко

Європа та Америка замість нас не воюватимуть - Фесенко
Фото: news.bigmir.net

Ймовірність ухвалення Конгресом США резолюції щодо надання Україні статусу союзника НАТО є дуже високою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Це обумовлено розвитком подій на Сході, особливо нещодавною трагедією із малайзійським літаком, а також достатньо критичною позицією США по відношенню до Росії. Це буде певний компроміс. Бо треба враховувати позицію деяких європейських країн-учасників НАТО: вони зараз не готові і не хочуть створювати новий конфлікт із Росією. Тому йдеться про надання особливого проміжного статусу", - зазначив він.

За словами експерта, Америка через анексію Криму та подіями на Сході наполягала на посиленні гарантій для України. "Вона виступає найбільш потужним партнером та союзником України на даний момент - дає нам військово-технічну допомогу, політично сприяє. У санкціях США діють більш рішуче. Інша річ, що ми маємо розуміти: ніхто замість нас воювати не буде - ні Європа, ні Америка. Ми маємо це робити самі, захищаючи нашу країну та її територіальну цілісність. США готові нам лише допомогти на дипломатичному та військово-технічному рівнях. Статус союзника не означає, що американці завтра введуть сюди свої війська", - зауважив Фесенко.

Політолог вважає, що стосунки США та Росії залишаються напруженими, але вони почали погіршуватися ще до подій в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Європа та Америка замість нас не воюватимуть - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі