четвер, 21 жовтня 2010 17:25

Європа дає шанс українській владі - політолог

Європа дає шанс українській владі - політолог

Відкладення прийняття розолюції Європараламенту щодо ситуації в Україні є позитивним сигналом для влади, вважає політолог Михайло Погребинський.

"Здоровий глузд переміг. Депутати Євпропарламенту погодилися почекати закінчення виборчої кампанії в Україні. Оскільки будь-яке рішення використовувалося б у виборчій кампанії", - сказав Погребинський.

Політолог вважає, що це рішення - знак поблажливого ставлення європейської спільноти до не дуже чітких правил, за якими живе нова українська влада:

"Європа хоче дати владі шанс проявити себе настільки, щоб її поведінка стала зрозумілішою. Європейці думають так: "Набрали собі влади, а що будуть з нею робити? Змінили закон про вибори, а як ці вибори пройдуть?", - пояснив Погребинський.

"Більше того - навіть заяви нашої опозиції, що попередня резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи була дуже жорстка, не відповідають дійсності. Вона поміркована", - вважає політолог.

Погребинський наголошує, що європейські організації раніше використовували для критики української влади навіть менші проблеми, ніж бачимо зараз.

"Варто лише згадати резолюції ПАРЄ часів Кучми", - нагадує Михайло Погребинський.

Європарламент сьогодні відклав на 10-11 листопада ухвалення резолюції щодо ситуації в Україні. З такою ініціативою виступили представника групи соціалістів та демократів. Депутати Європарламенту також наголошували на тому, що представники українських посольств закликали їх перенести розгляд. Натомість, на розгляді наполягала правляча правоцентристська Європейська народна партія, асоційованими членами якої є "Батьківщина", "Наша Україна" та Народний Рух.

5 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про стан демократичних інститутів в Україні, в якій закликала не допустити монополізації влади та обмеження демократичних свобод.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Європа дає шанс українській владі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі