понеділок, 20 травня 2024 11:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонія підтримала відправку в Україну військових НАТО

Естонія підтримала відправку в Україну військових НАТО
Для прийняття відповідного кроку з боку Естонії необхідне схвалення парламенту. Фото: eastnews.ua

Члени НАТО не повинні боятися відправки своїх військових в Україну.

Це не втягне Альянс у війну з Російською Федерацією, заявила прем'єрка Естонії Кая Каллас, передає Financial Times.

"Є країни, які вже тренують солдатів на місцях. Тренування проходять на їхній страх і ризик. Водночас атака російських терористів на навчальний персонал не призвела б до автоматичного пуску в дію п'ятої статті. Я не можу собі уявити, що якщо там хтось постраждає, то ті, хто відправив своїх людей, скажуть: давайте розбомбимо Росію. Це не так працює. Це не відбувається автоматично. Тому ці страхи не мають під собою підстав", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія допускає часткове відкриття кордону з РФ

Тим часом очільник Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки Сі Кей Браун відзначив, що західні лідери врешті-решт прийдуть до рішення про відправку солдатів в Україну.

За словами Каллас, для прийняття відповідного кроку з боку Естонії необхідне схвалення парламенту.

"Втім ми не повинні зараз нічого виключати. Російська пропаганда говорить про війну з НАТО, тому їм не потрібне виправдання. Що б ми не робили зі свого боку. Якщо вони захочуть напасти, вони нападуть", - додала прем'єрка.

Вперше про відправку військовослужбовців до України заговорив президент Франції Еммануель Макрон. Його слова викликали різку реакцію з боку партнері. Водночас були й ті, хто погодився підтримати відповідну ініціативу.

Зараз ви читаєте новину «Естонія підтримала відправку в Україну військових НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі