субота, 02 грудня 2023 21:29

ЄС оголосить про готовність України до переговорів про членство через два тижні

ЄС оголосить про готовність України до переговорів про членство через два тижні
"За два тижні ми оголосимо готовність України до перемовин про членство у ЄС", - віцепрезидентка Єврокомісії. Фото: pexels.com

Висновок Європейської комісії щодо повної готовності України до початку офіційних перемовин відносно входження до складу ЄС буде оприлюднено на три з половиною місяці раніше запланованого терміну - на саміті ЄС 14-15 грудня.

Про це в інтерв'ю французькій газеті Le Monde заявила віцепрезидентка Єврокомісії, чеська політикиня Вера Йоурова.

"Ми не будемо чекати до березня. Коли Єврокомісія виступила з цією пропозицією в листопаді, вважалося, що Києву знадобиться ще кілька місяців, аби відповідати критеріям, визначеними 27 країнами", - зазначила вона.

Однак, побачене нею особисто під час нещодавнього візиту до України, наголосила Йоурова, дозволяє скоротити підготовчий етап.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина виступила проти переговорів щодо членства України в ЄС

"Я щойно повернулася з Києва. З того, що я побачила, безумовно, помітно, що є ще чим зайнятись у боротьбі з корупцією чи захисті національних меншин, але Україна налаштована рішуче й буде готова до середини грудня. За два тижні Комісія повідомить європейським лідерам, що Україна виконала всі умови для негайного початку перемовин про вступ", - пояснила віцепрезидентка Єврокомісії.

У вівторок, 28 листопада, конференція президентів Європарламенту публічно закликала Європейську Раду підтвердити початок переговорів про вступ України до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС оголосить про готовність України до переговорів про членство через два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі