вівторок, 31 травня 2022 11:38

Єрмак про припинення газопостачання РФ у Данію та Нідерланди: "Такий має вигляд шантаж"

Єрмак про припинення газопостачання РФ у Данію та Нідерланди: "Такий має вигляд шантаж"
РФ припиняє газопостачання до Данії та Нідерландів через відмову платити за російський газ рублями. Фото: pixabay.com

Російська Федерація припиняє газопостачання в Данію та Нідерланди через відмову платити за російський газ рублями.

Керівник Офіса президента України Андрій Єрмак прокоментував ці вимоги Росії в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтове ембарго скоротить імпорт Роснафти в країни ЄС на 90% - Корнієнко

"Зараз ми бачимо дзвіночки майбутнього активного енергетичного тиску Росії на Європу, про який я писав раніше. Газпром зупиняє постачання газу в Нідерланди й Данію. Такий має вигляд шантаж з вимогою платити за газ у рублях. Раніше вже зупинили постачання в Польщу, Болгарію, Фінляндію. Кожна із цих країн пришвидшить диверсифікацію та виграє від того, що не піддалася на шантаж. Але ці приклади вкотре підтверджують, що Росія використовує енергетику як зброю, а не для ведення чесного бізнесу", - заявив він.

Найбільші енергетичні компанії Нідерландів і Данії відмовляються платити за російський газ у рублях. Офіційні заяви про це оприлюднили Ørsted і GasTerra.

Газовий трейдер з Нідерландів своє рішення пояснив тим, що вимога платити за газ у рублях загрожує порушенням санкцій ЄС. У відповідь на такі заяви Газпром оголосив про можливе розірвання контракту та припинення постачання газу в Нідерланди з 31 травня 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак про припинення газопостачання РФ у Данію та Нідерланди: "Такий має вигляд шантаж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі