середа, 01 червня 2011 16:50

Експерт: Табачник – це вічний клопіт, гиря на ногах, тому його звільнять

Експерт: Табачник – це вічний клопіт, гиря на ногах, тому його звільнять

Політолог Володимир Цибулько вважає, що звільнення віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова та його зама Юрія Хівріча – це "завершення Віктором Януковичем подячного періоду".

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Лідер повинен знаходити слабкі ланки і перекривати їх. Перебування Тихонова на посаді не позначилося навіть декларацією якоїсь програми реформ. Це призначення було не за професійною ознакою, а через подяку за вірність і обрання Януковича на посаду президента", - зазначив експерт.

За словами Цибулька, також може позбутися посади віце-прем'єр Сергій Тігіпко, тому що він є слабкою ланкою в уряді.

"Так само, як і міністр оборони Михайло Єжель, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк. Міністр освіти Дмитро Табачник – це взагалі вічний клопіт, гиря на ногах. Він підриває репутацію не тільки Кабміну, а й президента. Скоріше за все, за наслідками вступної кампанії Табачник піде. Навіть його московські патрони не зможуть допомогти. Його можна було б утримувати, як баласт, який можна скинути у будь-яку хвилину за умови, якби були якісь економічні зрушення. Оскільки економіка провалюється, і є маса проблем у гуманітарній сфері, то його звільнять", - упевнений Цибулько.

Політолог зауважив, що до складу уряду можуть увійти члени "Фронту змін".

"Якщо не віддавати Яценюку весь Кабмін, то можна взяти кілька його людей, які ним будуть делеговані. А його самого притримають до періоду, коли світова кон'юнктура покаже зростання і вихід із кризи. Тоді можна ставити його, як переломну фігуру", - додав Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Табачник – це вічний клопіт, гиря на ногах, тому його звільнять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі