середа, 27 липня 2022 14:31

"Є серйозний аргумент": в ОП пояснили призначення Костіна на посаду генпрокурора

"Є серйозний аргумент": в ОП пояснили призначення Костіна на посаду генпрокурора
Подоляк пояснив, чому саме Костін очолив Генпрокуратуру. Фото: ОП

Андрій Костін виявився оптимальним кандидатом на посаду генерального прокурора, адже він в досить складному становищі дійсно зможе оптимізувати роботу цього відомства.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Він додав, що у Костіна, як у новопризначеного прокурора присутня головна опція – професійність.

"Як законодавець та голова профільного комітету він (Костін – Gazeta.ua) добре розуміє проблеми правоохоронної галузі, а як юрист – має бездоганну репутацію в професійному середовищі", – зазначив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лояльність до влади, а не професійність" – Гончаренко про кандидатуру нового генпрокурора

За словами радника голови ОП, у Костіна немає натяку на об'ємну токсичність.

"Про нього добре відгукуються не тільки колеги по сесійній залі – а це важливо, адже саме з парламентом має активно працювати генеральний прокурор з точки зору ситуативної звітності, – а й представники країн-партнерів", – наголошує Подоляк.

Останній серйозний аргумент полягає в тому, що стратегічним напрямком роботи органів прокуратури сьогодні є процесуальне керівництво розслідуваннями російських воєнних злочинів, правильний збір та належна процесуальна фіксація доказів.

"Це передбачає роботу з європейською юстицією, звернення за міжнародною правовою допомогою. Костін, на мій погляд, абсолютно системний гравець, прагматична людина та "юридичний перфекціоніст". Сьогодні це вкрай важливо - менше голослівного піару, а більше професійної та скрупульозної роботи", - наголосив Подоляк.

Він додав, що під час спільної роботи в переговорній групі побачив у Костіна саме такі якості, як професійність, юридична в'їдливість, цілодобова працьовитість в стресових умовах.

"Саме тому президент зупинився саме на його кандидатурі", - пояснив Подоляк.

Верховна Рада призначила 49-річного Андрія Костіна на посаду генпрокурора. Рішення парламент ухвалив на засіданні у середу, 27 липня.

За відповідне рішення проголосувало 299 народних депутатів України.

Кандидатуру Костіна вніс президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Є серйозний аргумент": в ОП пояснили призначення Костіна на посаду генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі