пʼятниця, 04 листопада 2022 20:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Джейк Салліван прибув з неоголошеним візитом до Києва

Джейк Салліван прибув з неоголошеним візитом до Києва
Джейк Салліван сьогодні побував у Києві, за інформацією ЗМІ. ФОТО: Getty Images

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван відвідав Київ. Він приїхав сьогодні з неоголошеним візитом і зустрівся з главою держави Володимиром Зеленським.

Салліван здійснив цей візит через те, що участь Ірану в російському вторгненні поглибилася, повідомляє Bloomberg.

"Салліван, який відвідав Україну вперше після початку війни вісім місяців тому, зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і головою його адміністрації Андрієм Єрмаком", – ідеться в новині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США й союзники ухвалили рішення щодо нафти з РФ – WSJ

Радник президента США розповів деталі нового пакету допомоги, який оголосили сьогодні. Своєю чергою Зеленський закликав союзників передати Україні додаткові системи протиповітряної оборони й досконаліше озброєння.

ОНОВЛЕНО:

Голова Офіса президента Андрій Єрмак у Telegram підтвердив приїзд Саллівана в Україну.

"Провів зустріч з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, який прибув з візитом у нашу країну. Обговорили всі актуальні питання співпраці України й Сполучених Штатів і продовження підтримки нашої країни в боротьбі за свою свободу й незалежність проти російських загарбників", – ідеться в дописі глави ОП.

Він додав, що приїзд радника є надзвичайно важливим сигналом підтримки України з боку США.

"Ми хочемо ще раз подякувати американському народу, Президенту Байдену та його адміністрації, Конгресу, обом партіям за велику допомогу й підтримку. Без цього було б неможливим для нас протягом восьми місяців не лише обороняти нашу країну, а й рухатися вперед, звільняти наші території", – написав Єрмак.

Нідерланди сьогодні також оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшли танки, повідомили в нідерландському міністерстві оборони. Загальна ж вартість пакету становить €120 млн.

Зараз ви читаєте новину «Джейк Салліван прибув з неоголошеним візитом до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі