четвер, 22 жовтня 2009 13:15

Депутати почали "хрестовий похід" проти дитячої порнографії

Депутати почали "хрестовий похід" проти дитячої порнографії

Верховна рада підтримала в 1-му читанні законопроект, направлений на протидію розповсюдженню дитячої порнографії.

За законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України проголосували в четвер в першому читанні 404 народних депутата з 437-и зареєстрованих.

Зокрема, пропонується внести зміни до закону про телекомунікації, відповідно до якого провайдери телекомунікаційних мереж зобов"язані інформувати правоохоронні органи про всі виявлені ними факти скоєння злочинів, пов"язаних з виготовленням, збутом і розповсюдженням дитячої порнографії.

Вони також повинні здійснювати всі необхідні технічні заходи щодо недопущення перегляду відповідних ресурсів у телекомунікаційних мережах.

Пропонується зобов"язати споживачів телекомунікаційних послуг у разі виявлення в інтернеті контенту, пов"язаного з насильством, дитячою порнографією, пропагандою наркотиків повідомляти про це провайдерам телекомунікаційних мереж або в правоохоронні органи.

Законопроект пропонує також внести зміни до закону про захист суспільної моралі та визначити поняття "Продукція порнографічного характеру".

Автори законопроекту (N3271) - три депутати фракції БЮТ (Павло Унгурян, Михайло Соколов, Віктор Уколов), два депутати від Партії регіонів (Олександр Єфремов, Дмитро Шпенов), а також Євген Царьков з Компартії, Юрій Литвин з Блоку Литвина і Олександр Бобилєв з фракції НУ-НС.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Депутати почали "хрестовий похід" проти дитячої порнографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі