четвер, 06 квітня 2023 14:32

"Давайте не вестися на провокації, які розробила ФСБ" – Данілов про процеси в лаврі

"Давайте не вестися на провокації, які розробила ФСБ" – Данілов про процеси в лаврі
Питання вирішиться за законом і процедурою, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Вихід із території Києво-Печерської лаври представників Російської православної церкви в Україні відбудеться.

Просто для цього потрібно набратися терпіння. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, повідомила "Радіо Свобода".

"Давайте наберемося терпіння. Повірте, рішення буде виконане. Звичайно, ніхто за бороду, за ноги або за інші члени їх звідти витягувати не збирається", – сказав Данілов.

Секретар РНБО сказав про "проєкт, який був розписаний в ФСБ Російської Федерації".

"Вони мають вказівку, як їм поводитися. Переважна більшість не розуміє, в якому вони процесі беруть участь. Але я можу заявити офіційно, що кількість людей, які співпрацюють з ФСБ Російської Федерації, з 1-им, з 5-им, з 9-им управлінням ФСБ саме в цій спільноті, на превеликий жаль, дуже і дуже велика", – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онуфрій провів службу у Києво-Печерській лаврі попри заборону

"Це складне питання, але ми точно його пройдемо, пройдемо не за тією процедурою, на яку на сьогодні розраховує ФСБ РФ. І закони на території нашої країни будуть обов'язково виконуватися", – сказав Данілов.

Зі слів Данілова ФСБ "розробила провокації з деякими діячами".

"Давайте не вестися на провокації, які на сьогодні розробила ФСБ РФ з деякими діячами, які раніше були на території нашої країни, і для цього ще мають паспорти нашої країни", – сказав секретар РНБО.

Данілов сказав про спецоперацію Росії щодо поширення церкви на території України з 1991 року.

"На превеликий жаль, на це ніхто не звертав уваги. Приходить людина, вона в одязі специфічному, з хрестами, до речі, без доручення від Господа Бога, що вона його представляє, до мера і каже: нам треба земельну ділянку. І будь-який мер у 99% каже: так, звичайно, це ж свята справа, давайте ми будемо виділяти. І так сталося, що вони були набагато спритніші. Тому що це була спецоперація по захопленню нашої території саме через цю установу", – заявив секретар РНБО.

Будівлі Києво-Печерської лаври представники РПЦ в Україні мали звільнити 29 березня. Натомість вони заблокували доступ до будівель і перешкоджали роботі Комісії Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна.

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" звернувся до поліції і подав позов до Господарського суду міста Києва.

Зараз ви читаєте новину «"Давайте не вестися на провокації, які розробила ФСБ" – Данілов про процеси в лаврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі