вівторок, 26 вересня 2017 15:51

"Давайте це зробимо" - США пояснили тактику щодо російського окупанта

"Давайте це зробимо" - США пояснили тактику щодо російського окупанта
"Якщо ми зможемо досягнути прогресу в одній сфері – на Донбасі – давайте це зробимо", - спецпредставник США Курт Волкер. Фото: radiosvoboda.org

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявляє, що зараз треба скористатися можливістю деокупації Донбасу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Голосу Америки", пише "Українська правда".

"Мій підхід полягає в тому, що немає різниці між окупацією Криму та окупацією Донбасу. Це – російське вторгнення і російська окупація. Єдина різниця, в тому, що росіяни визнають, що вони анексували Крим. Зрештою, це питання принципу, в реальності ж це те саме", - сказав він.

"Якщо ми зможемо досягнути прогресу в одній сфері – на Донбасі – давайте це зробимо", - додав він.

Це не означає, що США легітимізують дії Росії у Криму і анексію півострова, пояснив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики атакували Мар'їнку: моторошні фото

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «"Давайте це зробимо" - США пояснили тактику щодо російського окупанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі