четвер, 21 грудня 2023 10:30

Данілов назвав історичним моментом рішення Японії про постачання зброї

Данілов назвав історичним моментом рішення Японії про постачання зброї
Японія постачатиме свою зброю за кордон. Фото: pixabay.com

Рішення Японії постачати за кордон зброю власного виробництва - це історичний момент.

Про це 21 грудня заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Історично так склалося, що Японія після Другої світової війни прийняла внутрішнє законодавство, яке забороняє будь-який експорт зброї японського виробництва. Зараз відбувається історичний момент. Японія буде повертатися на цей ринок. Наразі вона законодавчо вирішує, що японська зброя може бути в інших країнах світу", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея передала РФ нову партію зброї для війни проти України

Залученість Японії як великої промислової країни до створення регіональних інституцій дуже важлива.

"Це дуже потужна промислова країна із великим промисловим потенціалом. Залучення її до спільних процесів захисту демократії буде абсолютно доречним", - наголосив секретар РНБО.

Сполучені Штати Америки звернулися до Японії, щоб надати Києву ракети для ЗРК Patriot. На такий крок Вашингтон наштовхнули нестача систем протиповітряної оборони в Україні та неможливість швидкого ухвалення пакета допомоги в Конгресі. Японія має затвердити зміни в політиці вже цього тижня, пише The Washington Post із посиланням на анонімних американських посадовців.

Зараз ви читаєте новину «Данілов назвав історичним моментом рішення Японії про постачання зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі