середа, 09 грудня 2009 17:37

ЦВК створила за кордоном 114 виборчих дільниць

ЦВК створила за кордоном 114 виборчих дільниць
Центральна виборча комісія створила 114 дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу для виборів Президента України 17 січня 2010 року. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Згідно із Законом про вибори Президента України, закордонні виборчі дільниці створюються при дипломатичних та інших офіційних представництвах і консульських установах України за кордоном, у військових частинах (формуваннях), дислокованих за межами України. Вони створюються за поданням Міністерства закордонних справ і є окремим закордонним виборчим округом.

Повноваження окружної виборчої комісії в закордонному окрузі здійснює Центрвиборчком.

Від кожного кандидата на посаду Президента України до складу дільничних виборчих комісій закордонної виборчої дільниці можна подавати по одній кандидатурі.

Станом на 9 грудня, ЦВК затвердила перелік 25 держав, в яких проживає значна кількість українських виборців. Всього в цих країнах проживає 376 тис. 332 людини. Найбільша кількість українських виборців проживає у Федеральній Республіці Німеччина - 101 тис. 928 осіб, в Молдові - 71 тис. 357 осіб, у Російській Федерації - 57 тис. 209 осіб. Із 25 країн найменше українських виборців проживає в Республіці Італія - 1109 осіб.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ЦВК створила за кордоном 114 виборчих дільниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі