неділя, 17 січня 2010 15:27

ЦВК підставляє деяких членів дільничних виборчих комісій

ЦВК підставляє деяких членів дільничних виборчих комісій

Центральна виборча комісія досі не надіслала відповідні вказівки на місця щодо незаконності голосування на дому без медичної довідки, таким чином Комісія пішла на порушення вимог закону та рішення суду, що набрало законної сили.

Про це заявив представник кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко у судах Валерій Писаренко, повідомляє прес-служба БЮТ.

Писаренко наголосив, що ЦВК ставить під удар тих членів дільничних виборчих комісій, які на власний ризик захочуть збільшити кількість голосуючих на дому без відповідних підтверджень.

Валерій Писаренко нагадав, що вчора було ухвалено остаточне рішення суду стосовно неможливості голосування на дому без надання підтверджуючих документів, а саме лікарняної довідки, що засвідчує нездатність виборця прибути на виборчу дільницю.

Він зазначив, що за голосування на дому без отримання відповідної лікарняної довідки передбачена відповідальність згідно з Кримінальним кодексом.

Як повідомлялось раніше, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв, що за виявленими фальшивими заявами про голосування вдома відповідно до чинного законодавства встановлена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ЦВК підставляє деяких членів дільничних виборчих комісій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі