четвер, 08 квітня 2010 14:06

Чорновіл вважає неможливим киргизький сценарій в Україні

Чорновіл вважає неможливим киргизький сценарій в Україні

Народний депутат Тарас Чорновіл вважає неможливим повторення в Україні заворушень, що відбуваються в Киргизстані.

Про це він сказав в коментарі ІМК.

"У Киргизстані відбувається страшна ситуація, мені здається, що це тільки початок шляху і це лише один із прикладів того, що якщо починається революційний процес, його зупинити дуже важко. За відсутності високої політичної культури є велика спокуса щоразу, коли виникає якась невдоволення, долати його все більш жорсткими методами ", - заявив Чорновіл.

При цьому він додав, що в таких умовах до деструктивних дій вдається як опозиція, так і влада.

Депутат зазначив, що в Киргизстані склалася безвихідна ситуація.

"Немає ніяких підстав вважати, що не буде дикою корупцією, будуть поважати закони і знову, як після кожної революції, з"являться російські і американські комісари, які вмить спробують використати цю ситуацію на свою користь і легітимізують те свавілля, яке відбувається в цій країні", - сказав Чорновіл.

Разом з тим нардеп вважає, що в Україні подібний сценарій неможливий.

"Чергова киргизька революція показує, що будь-які кольорові революції в кінцевому підсумку призводять до абсурду і невиправданою жорстокості чи ще глибшого погіршення обставин, проти яких власне і боролися.

В Україні, на відміну від Киргизстану, свої традиції, трошки старі, демократичні традиції, громадські звичаї, які не допускають варіанти відвертого дебошу, який відбувся там.

Плюс люди у нас набагато більше миролюбні, а треба враховувати, що в Киргизстані чинник революції обумовлений не стільки соціальними проблемами, які там завжди були, скільки феодальною клановістю місцевої громади і високим відсотком криміналізованого елемента ", - резюмував Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл вважає неможливим киргизький сценарій в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі