четвер, 12 квітня 2012 17:25

"Цього року авторитарних режимів стане ще менше": Януковича у Львові зустріли протестом
6

Фото: Фото: Денис Мандзюк

Акцію "У чистий четвер — без брудного режиму" провели сьогодні у Львові представники Комітету опору диктатурі.

Приурочили її до приїзду президента України Віктора Януковича з нагоди відкриття нового терміналу аеропорту "Львів".

"До останнього не знали, де побуває Янукович, тому подавали заявку на проведення акції одразу в чотирьох місцях", - коментує голова обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех.

О 10:00 близько 500 осіб з прапорами партій-членів КОД зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Вони одягли на обличчя пов'язки і стали у формі кола. Після цього вирушили до палацу Потоцьких, де відбувалася зустріч президента з місцевою інтелігенцією. За 100 метрів від будівлі їх зупинили три ряди міліціонерів. Кілька осіб, зокрема депутат обласної ради від "Свободи" Святослав Шеремета, спробували прорватися через кордон.

Ірина Сех зачитала звернення до Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Львівського аеропорту швиденько навели марафет до приїзду Януковича та Платіні

"На Львівщині тривають політичні репресії проти опозиційних сил, - йдеться у заяві. - Крім систематичних поліцейських провокацій, організованих кампаній шельмування у ЗМІ, регулярних спроб розколоти єдність опозиційних сил, здійснюються системні репресії проти підприємців, які підтримують опозиційні сили. Пане Януковичу! Хочемо вас запевнити, що закручування гайок, репресії і терор не врятували жоден авторитарний режим, не допоможуть вони кримінально-олігархічному режиму в Україні. Минулого року на планеті відчутно поменшало авторитарних режимів. Ми впевнені, що цього року їх стане ще менше!"

О 12:15 акція завершилася.

Зараз ви читаєте новину «"Цього року авторитарних режимів стане ще менше": Януковича у Львові зустріли протестом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі