понеділок, 22 березня 2021 12:40

Через війну і корупцію Раду, чомусь, не скликають. У парламенті дивуються ініціативі "слуг"

Через війну і корупцію Раду, чомусь, не скликають. У парламенті дивуються ініціативі "слуг"
Ініціатива про скликання виглядає як бажання отримати якісь політичні бали, каже нардеп. Фото: Андрій Нестеренко, rada.gov.ua

Скликання позачергового засідання Верховної Ради через події під Офісом президента показує не мудрість влади. Про це заявив голова фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Скликання позачергового засідання саме по кейсу подій, які відбулися в суботу на Банковій, чесно кажучи, показує не мудрість і незрілість діючої влади.

Я не розумію, чому, коли відбувалися жахливі події на Донбасі, позачергове засідання ніхто не скликав. Коли в нас були відкриті кейси корупції у чинній владі, коли в нас були проблеми, в тому числі з судовою системою, проти якої і вийшла більшість протестуючих, ніхто позачергове засідання не скликав.

Воно не скликається і в зв'язку зі збільшенням захворювань коронавірусом, і для ухвалення податкових пільг або рішень про підтримку бізнесу", - цитує депутата "Інтерфакс-Україна".

За його словами, ініціатива про скликання виглядає "як бажання отримати якісь ефемерні політичні бали й ще більше нагнітає ситуацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Температура не виникає сама собою. Це реакція на хворобу" - соцмережі про події під ОП

Позачергове засідання варто скликати для розгляду тільки одного питання - судової реформи, сказав депутат.

"Це буде здорова, доросла, мудра відповідь на ту ситуацію, яку ми спостерігаємо вже 2-й день", - зауважив Железняк.

Скликання під час карантину позачергового засідання з усіх інших питань, особливо для того, щоб засудити суботні події є немудрим, вважає парламентарій.

"Сподіваюся, що чинна влада відмовиться від цієї ініціативи", - заявив Железняк.

З огляду на те, що спікер Дмитро Разумков у закордонному відрядженні, то йдуть розмови про засідання на четвер, 25 березня, повідомив нардеп.

Проєкт постанови щодо оцінки подій, що відбулися 20 березня під ОП, планують зареєструвати сьогодні, заявила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Сьогодні буде зареєстрована відповідна тематична постанова, і тоді почнеться збір підписів (за скликання позачергового засідання ВР)", - сказала Кравчук УНН.

Не виключено, що на позачерговому засіданні ВР розглядатимуть і додаткові питання.

20 березня громадськість прийшла під Офіс президента на акцію "Не чуєш? Побачиш" у підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка. Вимагали відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Під час акції розмалювали фасад.

Після цього фракція "Слуга народу" ініціювала позачергове засідання Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Через війну і корупцію Раду, чомусь, не скликають. У парламенті дивуються ініціативі "слуг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі