пʼятниця, 13 січня 2023 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це пастка" - Кулеба висловився щодо переговорів з Росією

"Це пастка" - Кулеба висловився щодо переговорів з Росією
Дмитро Кулеба різко висловився щодо переговорів з РФ. Фото: glavcom.ua

Переговори з Росією на цьому етапі війни можуть стати для України пасткою.

Таким чином РФ намагається зображувати миротворця, одночасно знищуючи Україну, заявив міністр закордонних справ Дмитра Кулебу в інтерв'ю чеському виданню Denіk.

"Фальшиві пропозиції Росії щодо переговорів - це пастка для України, Європи та всього світу. Кремль не прагне миру, йому потрібна пауза, щоб відновити військову потужність і піти проти України з більшої силою. Якщо міжнародне співтовариство погодиться виконувати Статут ООН, Росія повинна буде почати реальні переговори і вивести свої війська з усіх українських територій. Лише разом ми змусимо Москву повернутися до дипломатії, поважати міжнародне право", - сказав очільник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Годжес зробив гучну заяву про переговори між РФ і Україною

Росія може завершити швидко війну, лише вивівши війська. На інші умови Україна не погодиться.

"Україна не приєднається навіть до третіх Мінських угод. Це не лише питання політичної доцільності, а й питання справедливості, моралі та здорового глузду. Будь-які умовні Мінські угоди призведуть до ще кривавішої та масштабнішої війни, яку Росія обов'язково почне знову", - наголосив Кулеба.

У Соціал-демократичній партії Німеччини хочуть дипломатичного врегулювання війни Росії проти України. Про це йшлося у внутрішній документації партії. Кажуть, війни не закінчуються на полі бою через що необхідно шукати дипломатичні рішення.

На подібні заяви представників німецької партій відреагував експосол у ФРН Андрій Мельник: "Війни майже завжди вирішуються на полі бою. Німеччина має знати про це краще".

Зараз ви читаєте новину «"Це пастка" - Кулеба висловився щодо переговорів з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі