вівторок, 28 лютого 2012 14:56

"Бютівці" й далі судитимуться з Кірєєвим

"Бютівці" й далі судитимуться з Кірєєвим

Вищий адміністративний суд відмовився задовольнити повторний позов "бютівця" Юрія Одарченка щодо законності призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського суду.

Про це депутат повідомив в коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Судячи з того, на що влада перетворила суди, на інше рішення я й не розраховував. Бо це було б зайвим оптимізмом. Сьогоднішнє засідання було додатковим свідченням того, що в Україні кишенькові суди, які виконують політичні замовлення президента Януковича", - сказав Одарченко.

Він розповів, що судді зачитали тільки резолюційну частину постанови, мотивувальна частина буде оприлюднена протягом п'яти днів. Депутат переказав слова представника комісії в суді, що законом не передбачена можливість для кваліфікаційної комісії скасовувати свої рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Кірєєв забув вказати, з якого числа засуджений має сісти в тюрму

"А як же тоді президент скасував свій Украз про призначення Шухевича Героєм України? Тоді у нього вистачило повноважень і можливості. Судді також казали, що якщо вони задовольнять наш позов, то як же Кірєєв зможе повернутися в Березанський районний суд. Там немає вакансій. Але насправді вакансії там є, їх аж три", - зазначив Одарченко.

У позовній заяві "бютівця" йдеться, що Кірєєв був незаконно призначений на посаду судді Печерського районного суду, оскільки під час його переведення з Березанського районного суду Київської області він нібито не складав необхідний кваліфікаційний іспит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вища рада юстиції подумає над діями Кірєєва вже після вироку Тимошенко

"Кірєєв написав листа президентові, що у нього хвора мама, тому йому, проживаючи в Києві, буде зручно за нею доглядати. Всупереч законодавству в ексклюзивному порядку його прохання задовольнили. Це ж абсурд", - наголосив Одарченко.

Він збирається надалі подавати позови до Вищого адміністративного суду щодо незаконного призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського суду, але під іншими мотивами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська подала до суду на Кірєєва

"Не зупинимося, поки не доб'ємося скасування цього нелегітимного призначення", - додав Одарченко.

Як відомо, саме суддя Родіон Кірєєв виніс вирок у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" й далі судитимуться з Кірєєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі