пʼятниця, 13 травня 2016 08:57

Бутусов "розшифрував" промову Порошенка на призначенні генпрокурора

Бутусов "розшифрував" промову Порошенка на призначенні генпрокурора
Фото: 112.ua

Президент Петро Порошенко гарантував олігархам та екс-посадовцям безпеку. Цей посил ішов із його промови перед призначенням Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов у своєму дописі у Facebook.

"Луценко має більше права вимагати справедливості. Він за свої переконання пішов на ешефот. У той час, як деякі депутати дуже ефективно співпрацювали з попередньою владо. Він не зрадив своїм переконанням у в'язниці. Він чесно зі мною і багатьма вами був поруч на Майдані. Нам зараз у Генеральній прокуратурі потрібен важковаговик. Який не буде керуватися помстою, бажанням розправитися з кимось. Це буде генеральний прокурор, який буде виходити виключно з почуття справедливості", - нагадав Бутусов слова Порошенка у парламенті.

Журналіст вбачає в цих словах додатковий зміст.

"Виникає враження, ця думка могла б прозвучати так: "Сеня, Беня, Рінат, Сергій, Віталік - не переживайте, до вас ніхто не приїде на БТРах додому, все буде справедливо". І "Народний фронт", "Укроп", "Відродження" та "Воля народу" в єдиному пориві з БПП забезпечили голоси для обрання Луценка. І навіть Опоблок дав три голоси - теж зі справедливості, напевно", - іронізує Бутусов.

Він підкреслив, що деякі народні депутати дійсно співпрацювали з минулою владою. Наприклад, Ігор Кононенко і Сергій Березенко - депутати Блоку Черновецького в Київраді.

"Співпрацював із попередньою владою і сам Петро Порошенко, який у березні 2012-го прийняв призначення міністром економіки в уряді Азарова через якийсь місяць після посадки в тюрму свого більш принципового друга Луценка", - зазначив Бутусов.

Щоб не залишитися віч-на-віч з "улюбленою тюремною кружкою", Луценко повинен служити "закону і тільки закону", підкреслив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я прийшов на півтора року - Луценко

Як відомо, 12 травня Верховна Рада призначила Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «Бутусов "розшифрував" промову Порошенка на призначенні генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі