вівторок, 05 липня 2011 11:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"БЮТівців", які прийшли на суд до Тимошенко, викликають до Генпрокуратури

"БЮТівців", які прийшли на суд до Тимошенко, викликають до Генпрокуратури

Народних депутатів від БЮТ Остапа Семерака, Романа Забзалюка та декількох інших викликають до Генпрокуратури.

Про це під час виступу на ранковому засіданні парламенту розповів "нунсівець" Арсеній Яценюк.

Екс - спікер вимагає від генпрокуратури дати пояснення щодо цих викликів.

"Прокуратура повинна дати пояснення, чому народні депутати, а саме Олександр Стешенко, Остап Семерак, Володимир Лемза, Роман Забзалюк, Віталій Корж, Євген Шаго і Андрій Сенченко, які були присутні на судовому засіданні з розгляду справи щодо колишнього прем'єра Тимошенко, зараз викликають до прокуратури для дачі пояснень і для допитів ", - заявив Арсеній Яценюк.

Екс-голова парламенту також вимагає від прокуратури пояснень стосовно розгляду справ екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Ми маємо в цій залі почути, чому справу проти Луценка слухає суддя, проти якого у провадженні прокуратури знаходяться кілька кримінальних справ. Депутати мають право знати про долю цих кримінальних справ. Чому екс-прем'єра Юлію Тимошенко судить суддя, якого Верховна Рада навіть не обирала безстроково", - додав Арсеній Яценюк.

Він також підкреслив, що депутати хотіли б заслухати в парламенті та голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних справ з тим, щоб він пояснив Верховній Раді, чи є резонансні кримінальні справи "судовою системою або це механізм знищення і переслідування опозиції".

Зараз ви читаєте новину «"БЮТівців", які прийшли на суд до Тимошенко, викликають до Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі