пʼятниця, 09 квітня 2010 16:23

БЮТ відмовляється визнати легітимність коаліції

БЮТ відмовляється визнати легітимність коаліції
Депутат Верховної ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що рішення Конституційного суду від 8 квітня про порядок формування коаліції не підтверджує легітимність діючої коаліції. Про це він заявив на прес-конференції.

"Чомусь усі вирішили, що це рішення легалізує існуючу коаліцію. Це абсолютно не так", - сказав він.

На думку Власенка, виходячи з рішення КС, прийнятого 8 квітня, а також рішення, прийнятого у вересні 2008 року, коаліція має відповідати 3 вимогам. Вона повинна бути сформована фракціями. До складу фракцій, що сформували коаліцію, повинно входити не менше 226 депутатів. В коаліцію можуть входити на індивідуальній основі.

Власенко відзначає, що діюча коаліція відповідає лише двом з цих вимог, оскільки до складу фракцій, що сформували коаліцію, входить менше 226 депутатів.

При цьому він, а також депутат Ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна самооборона" Роман Зварич не виключили, що КС при розгляді справи про конституційність положення закону про регламент Ради, що визначає порядок формування коаліції, може визнати це положення неконституційним.

"На сьогодні прогнозувати рішення КС неможливо", - зазначив Власенко.

Парламентарій також відзначив, що рішення КС від 8 квітня створює прецедент у юридичній практиці, коли суд фактично переглянув прийняте раніше рішення, і тепер можна чекати перегляду будь-якого іншого раніше прийнятого рішення КС.

Зварич у свою чергу зазначив, що голова КС Андрій Стрижак, коментуючи рішення КС від 8 квітня, фактично підтвердив, що при його прийнятті суд керувався не тільки нормами Конституції, а й виходив з поточної ситуації. Він вважає, що це пряме порушення присяги судді.

8 квітня КС оголосив своє рішення про те, що окремі депутати Ради, які ініціювали створення парламентської коаліції, мають право брати участь у формуванні коаліції.

Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «БЮТ відмовляється визнати легітимність коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі