четвер, 05 листопада 2009 14:28

БЮТ: Нацбанк має 1 млрд на боротьбу з грипом, а Ющенко - бреше

БЮТ: Нацбанк має 1 млрд на боротьбу з грипом, а Ющенко - бреше

Заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожем"якін заявляє, що у Національного банку України є 1 млрд грн, виділений на подолання епідемії грипу в Україні і Нацбанк повинен надати його.

"1 млрд є", - сказав Кожем"якін в інтерв"ю журналістам в четвер.

"Є такий резерв. І коли Нацбанком керуватиме людина, яка говоритиме правду народу, то повірте мені, всі питання вирішуватимуться", - підкреслив депутат.

Кожем"якін висловив упевненість в тому, що кошти на подолання епідемії грипу будуть виділені обов"язково.

Коментуючи заяви представників Міністерства фінансів про те, що нібито таких коштів у Нацбанку немає, парламентарій підкреслив, що для перевірки таких заяв, існує контролюючі органи, і вони повинні перевірити того, хто робить такі заяви.

"Річ у тому, що у нас Нацбанк сьогодні контролюється президентом...те, що говорить президент складно натягнути на голову, тому, я вважаю, що його версії про те, що там немає грошей - це брехня", - сказав депутат.

Верховна Рада України на засіданні 3 листопада ухвалила закон про внесення змін до державного бюджету 2009 року, яким виділила з держбюджету 1 млрд грн для боротьби з епідемією грипу.

Законом передбачається виділення додаткового фінансування на 2009 рік в сумі 1 млрд грн для резервного фонду держбюджету за рахунок перерозподілу між загальним і спеціальним фондами держбюджету перевищення валових доходів над витратами Національного банку України.

Головним розпорядником цих коштів визначено Міністерство охорони здоров"я України.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Нацбанк має 1 млрд на боротьбу з грипом, а Ющенко - бреше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі