понеділок, 05 вересня 2011 13:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

БЮТ боротиметься за Тимошенко парламентською зброєю - Турчинов

БЮТ боротиметься за Тимошенко парламентською зброєю - Турчинов

Парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" протидіятиме "свавіллю і терору, який чиниться в Україні, парламентськими методами як в стінах ВР, так і за їхнім межами".

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Він зазначив, що дії народних депутатів в парламенті "будуть адекватними тому, що відбувається в Україні, але в межах законодавства".

За словами політика, "БЮТ-Батьківщина" наполягає на тому, що жодної юридичної підстави в обвинуваченні Юлії Тимошенко не існує, як і жодної процесуальної чи конституційної підстави для її перебування під вартою.

"Навіть свідки від звинувачення та від прокуратури повністю підтвердили правоту Тимошенко, а в п'ятницю була зруйнована сфальшована експертиза, а самі експерти відмовлялися підтверджувати ті матеріали, які знаходяться у справі", - сказав Турчинов.

Водночас, за словами бютівця, відсутність реальних доказів по цій справі керівництво країни намагається замінити своїми "пустопорожніми брехливими заявами".

"Тобто не судді, а президент, прем'єр і генпрокурор судять Юлію Тимошенко, судять, виходячи зі свого страху щодо відповідальності за власні злочини. Але я впевнений, що і Юлія Тимошенко, і Україна будуть вільними", - резюмував Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ боротиметься за Тимошенко парламентською зброєю - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі