пʼятниця, 09 грудня 2022 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бункерний дід" заявив, що Росія "пізно" почала війну

"Бункерний дід" заявив, що Росія "пізно" почала війну
Президента країни-агресорки РФ Володимира Путіна у мережах називають "бункерним дідом". Фото: Getty Images

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив, що його "розчарувала" колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Путін заявив, що Росія "пізно зорієнтувалася" і війну "раніше треба було починати". Про це сказав, говорячи зі ЗМІ.

Раніше Меркель заявила, що підписані у 2014 році Мінські угоди дали Україні час для підготовки до війни з РФ.

"Для мене це було абсолютно неочікувано. Це розчаровує. Я не очікував це почути від колишнього генерального канцлера. Я завжди розраховував, що керівництво ФРН веде себе щиро. Так, вона була на стороні України, підтримувала її. Але мені все ж здавалося, що керівництво ФРН щиро прагнуло врегулювання на принципах, які були досягнуті, зокрема і в рамках Мінського процесу", ‒ сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Індії відмовився від зустрічі з Путіним. Bloomberg назвав причину

Путін заявив, що слова Меркель означають, що він все "правильно зробив", почавши війну проти України.

"Виявляється, всі ці Мінські угоди ніхто не планував виконувати. Вони нам брехали і смисл полягав тільки в тому, щоб накачати Україну зброєю і підготувати до бойових дій. Ну, ми бачимо це. Мабуть, ми пізно зорієнтувалися. Можливо раніше це треба було починати", ‒ сказав.

Цього тижня президент РФ видав чергову низку маразматичних заяв, згадав про російського царя Петра I.

За 289 днів Збройні сили України знищили 93 390 російських окупантів, 2 937 їхніх танків, 5 912 броньованих машин, 281 літак і 264 вертольоти.

Мінські домовленості були підписані 12 лютого 2015 року у столиці Білорусі контактною групою. У ній Україну представляв другий президент Леонід Кучма, країну-агресор РФ ‒ посол в Україні Михайло Зурабов, також підписи поставили представник ОБСЄ Гайді Тальявіні і бойовики Олександр Захарченко й Ігор Плотницький.

Цьому передували 16-годинні переговори президента України Петра Порошенка з Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і Путіним.

Зараз ви читаєте новину «"Бункерний дід" заявив, що Росія "пізно" почала війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі