четвер, 22 лютого 2024 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Бундестаг відхилив пропозицію передати Україні далекобійні ракети Taurus

Бундестаг відхилив пропозицію передати Україні далекобійні ракети Taurus
У Бундестазі після дебатів 22 лютого відхилили пропозицію щодо постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Фото: колаж 24 канал

У Бундестазі після дебатів 22 лютого відхилили пропозицію щодо постачання крилатих ракет Taurus в Україну.

Пропозиція, внесена парламентською групою ХДС/ХСС, у якій прямо згадувалася німецька система озброєння, не отримала більшості голосів. Про це повідомляє Die Welt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Системи ППО Skynex і не тільки: Шольц оголосив новий пакет допомоги Україні на €1,1 млрд

Лише 182 депутати проголосували "за", 480 - "проти" і 5 утрималися.

Раніше повідомлялося, що сьогодні у Бундестазі розглянуть дві пропозиції щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 км.

Після виступу федерального канцлера ФРН Олафа Шольца на Мюнхенській безпековій конференції його кілька разів запитали про те, чому Німеччина не надає Україні далекобійні ракети Taurus.

Шольцу довелось виправдовуватися. За словами німецького канцлера, питання полягає у пошуку найкращого моменту для цього.

Водночас він ухилився від прямої відповіді на питання про постачання ракет Taurus, але натякнув, що буде розвиток у тому, що Німеччина готова постачати Україні.

Зараз ви читаєте новину «Бундестаг відхилив пропозицію передати Україні далекобійні ракети Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі