четвер, 15 серпня 2024 23:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов розповів, кого в першу чергу повертатимуть з російського полону

Буданов розповів, кого в першу чергу повертатимуть з російського полону
Керівник ГУР МО Кирило Буданов розповів про повернення українців з російського полону. Фото: РБК

Україна буде повертати із російського полону у першу чергу важкопоранених, жінок. Також тих, хто перебуває в полоні вже довгий час та воїнів з "Азовсталі".

Питанню повернення тих, хто був на "Азовсталі" буде приділятися особлива увага, заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов на спільному брифінгу з керівниками Міноборони, МВС, ГУР МОУ, СЗР та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, пише Главком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 95% українських військовополонених зазнали тортур в РФ - ООН

Також голова ГУР заявив, що чим довше українець знаходиться в полоні, тим максимально більше зусиль буде приділятися поверненню такої людини.

"Так само ми будемо докладати максимум зусиль для повернення всіх інших цивільних бранців, які знаходяться в полоні, як з початку повномасштабного вторгнення, так і тих, хто вже біля 10 років там знаходиться. Не будемо забувати про кримських татар і інших груп, на які ми так само звертаємо увагу" - сказав Буданов.

Під час боїв у Курській області спецпризначенці Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України взяли у полон понад сотню російських військовослужбовців, серед яких є офіцери і представники підрозділу "Ахмат".

Зараз СБУ обмірковує, яким чином максимально ефективно скористатися цим, щоб визволити українців із російського полону, сказав голова СБУ Василь Малюк.

Зараз ви читаєте новину «Буданов розповів, кого в першу чергу повертатимуть з російського полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі