четвер, 20 жовтня 2022 19:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Британський міністр оборони зробив заяву про зиму і ЗСУ

Британський міністр оборони зробив заяву про зиму і ЗСУ
Українським військовим передадуть 25 тис. комплектів зимової форми, заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Фото: East News

Велика Британія готує пакет військової допомоги для українських військових на зимовий період.

Підтримка України залишається головним пріоритетом. Про це заявив міністр оборони країни Бен Воллес під час виступу в Палаті громад у четвер, 20 жовтня, повідомила "Європейська правда".

"Ми допомагаємо Україні поповнювати запаси для продовження боротьби. Оскільки наближається зима, ми розробляємо пакет для підтримки України у цю пору року", – заявив Воллес.

Допомога передбачатиме, зокема, 25 тис. комплектів зимової форми.

Так ЗСУ будуть більш ефективними на полі бою, ніж погано підготовлені, погано готові й погано озброєні російські окупанти, сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська газета написала про рішення Джонсона

Велика Британія продовжить надавати Україні ракети для систем протиповітряної оборони, також сказав Воллес.

"Ми продовжуємо постачати обладнання високого рівня для радіоелектронної боротьби, яке надає додатковий рівень захисту проти далекобійних дронів і ракет", – заявив міністр.

Сьогодні Воллес повідомив, що російський винищувач СУ-27 випустив ракету поблизу британського літака. Британський літак патрулював у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Велика Британія допоможе Україні ракетами середньої дальності AMRAAM для зенітних американських ракетних комплексів NASAMS. Також відправить безпілотники і гаубиці.

12 жовтня на зустрічі у форматі "Рамштайн-6" міністерка оборони Канади Аніта Ананд повідомила, що Україні передадуть 500 тис. одиниць зимової форми.

Зараз ви читаєте новину «Британський міністр оборони зробив заяву про зиму і ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі