середа, 28 лютого 2024 14:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка розкрила наслідки війни для Кремля

Британська розвідка розкрила наслідки війни для Кремля
Британська розвідка розкрила економічні й політичні втрати Кремля унаслідок війни. Фото: eastnews.ua

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну суттєво змінило відносини Москви з країнами пострадянського табору. Загальний вплив Росії на найближчих сусідів суттєво знизився.

РФ майже напевно продовжує розглядати збереження свого впливу в цих країнах як пріоритет зовнішньої політики, повідомило 28 лютого Міністерство оборони Великої Британії у Twitter. Це має вирішальне значення для внутрішньої безпеки та економіки.

"Витрачені на війну в України ресурси та нездатність окупантів досягти військового прориву поставили під сумнів традиційну позицію Кремля як гаранта регіональної безпеки. Порушення суверенітету України також підвищило імовірність загрози безпеці з боку Росії", - йдеться у звіті відомства.

За даними британської розвідки, значний спад економіки РФ та ризик вторинних санкцій посилили стурбованість щодо економічної залежності від Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея повідомила, скільки снарядів Кім Чен Ин передав Путіну

"Пострадянські країни активізували зусилля щодо диверсифікації своїх економічних, політичних відносин та відносин у галузі безпеки, щоб зменшити свою залежність від Росії. Хоча РФ зберігає значну присутність, як відкриту, так і приховану, в регіоні, здатність Москви досягати своїх цілей та завдань майже напевно значно знизилася за останні два роки", - сказано в повідомленні.

Протягом багатьох років Кремль тотально пригнічував інакодумство в Росії на за її межами. Після повномасштабного вторгнення в Україну РФ лише посилила ці заходи, щоб змусити замовкнути критиків війни.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка розкрила наслідки війни для Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі