понеділок, 14 грудня 2020 01:51

Британія і ЄС продовжать перемовини щодо Брекзиту

Британія і ЄС продовжать перемовини щодо Брекзиту
Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що переговори продовжаться в Брюсселі. Фото: Pixabay

Перемовини про торговельну угоду між Великою Британією і Європейським Союзом будуть продовжені. Таку заяву зробили прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

"Сьогодні вранці у нас відбулася корисна телефонна розмова. Ми обговорили основні невирішені теми. Наші команди переговірників в останні дні працювали день і ніч", - йдеться в заяві, яку поширила ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартували переговори Британії та ЄС щодо Brexit

Відзначається, що незважаючи на те, що тривалі майже рік перемовини, відняли у сторін багато сил, було вирішено їх продовжити вже після закінчення крайнього терміну в неділю. Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що переговори продовжаться в Брюсселі.

Велика Британія планувала вийти з ЄС 29 березня 2019-го, але до цього терміну не визначилася з планом виходу. Згодом 27 країн-членів ЄС домовилися дати Лондону відстрочку до 31 жовтня 2019-го. Формально вихід відбувся тоді, але фактично має бути до кінця 2020-го. Між Лондоном і Брюсселем досі немає угоди про відносини після відділення. Тож найбільш імовірним може бути "жорсткий вихід". Тобто Британія матиме такі самі відносини з ЄС, як і будь-яка інша країна світу, з усіма торговими та іншими обмеженнями.

Зараз ви читаєте новину «Британія і ЄС продовжать перемовини щодо Брекзиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі