вівторок, 23 квітня 2013 08:06

Боротьба всередині опозиції найбільше вдаряє по Яценюку – експерт

Боротьба всередині опозиції найбільше вдаряє по Яценюку – експерт
За словами політолога, боротьба між опозиціонерами і без Луценка була дуже гострою. Фото: ipress.ua

Протиріччя всередині опозиційного табору, вся ця їхня внутрішня боротьба найбільше вдаряє по лідеру "Батьківщини" Арсенію Яценюку.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор групи компаній Research & Branding Group Євген Копатько.

"Це пов'язано насамперед із рейтинговими позиціями Яценюка, із конфліктом у середині опозиції, з виходом із фракції чотирьох депутатів, – говорить він. – Експерти кажуть, що це не останні такі виходи з "Батьківщини". А відповідальність за це лежатиме безпосередньо на Арсенію Петровичу. І як він справлятиметься з цією ситуацією, і чи зможуть його опоненти запропонувати більш ефективні дії, тут є питання. Загалом питань достатньо багато. Це пов'язано і з роботою у парламенті, і з боротьбою за можливі вибори мера, і з прийдешньою президентською кампанією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розбір польотів попереду" - опозиція проведе люстрацію в своїх рядах

За словами політолога, боротьба між опозиціонерами і без екс-глави МВС Юрія Луценка була дуже гострою, хоча й він на це також вплинув.

"У Луценка були досить сильні заяви. Зокрема виділю дві позиції. Перше він сказав, що дуже багато людей в опозиції розкидаються словами типу "революція" і "повстання". Тобто девальвував ці визначення, враховуючи те, що сам брав участь безпосередньо у цих жорстких подіях, і знає, що таке боротьба", – зазначив Копатько.

"А другий момент, коли він під час одного зі своїх виступів сказав, на мою думку, дуже важливу річ щодо лідерів опозиції. Що вони політично виросли, але кожен із них не претендує на роль національного лідера. І позиція Луценка, враховуючи те, що він був поза ситуацією, привернула суспільну увагу", – додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба всередині опозиції найбільше вдаряє по Яценюку – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі