понеділок, 28 травня 2012 08:34

Богословська звинуватила опозицію у брехні "по Гебельсу"

Богословська звинуватила опозицію у брехні "по Гебельсу"
Інна Богословська вважає, що мовний законопроект Колесніченка не наступає на українську мову. Фото: info.pardon.com.ua

У законопроекті "Про засади державної мовної політики" регіоналів Вадима Колесніченко та Сергія Ківалова чітко вказано, що державна мова одна - українська.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявила член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Інна Богословська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери ледь не "пошматували" Колесніченка за мовний законопроект

"Текст законопроекту про мови узгоджений із нормами, прописаними в Європейській хартії регіональних мов. Він жодним чином не претендує на наступ на українську мову – він захищає румунську, угорську, російську. Цей закон абсолютно європейський", - вважає депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ти труп! Тобі залишилось жити два дні!" - Колесніченко розповів про своє побиття

За її словами, бійки у парламенті та критика у бік мовного законопроекту – це піар-технології опозиційних партій та абсолютна брехня "по Гебельсу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми зробили все заради української мови - Стойко

"Правилами, встановленими Європейською хартією регіональних мов, передбачений захист національних меншин, тобто скупчення людей, які проживають на певних територіях та представляють одну мовну групу", - додала Богословська.

Зараз ви читаєте новину «Богословська звинуватила опозицію у брехні "по Гебельсу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі