середа, 13 травня 2009 11:30

Блок Литвина за вибори Президента 17 січня

Блок Литвина за вибори Президента 17 січня

Спікер Володимир Литвин заявляє, що Верховна Рада повинна визнати датою президентських виборів 17 січня 2010 року. Про це він заявив журналістам у кулуарах ВР.

"Якщо парламент цього не зробить, то тоді цей інтитут не має права на існування" - сказав Литвин.

Його однопартієць Олег Зарубінський вважає, що тепер після рішення КС, м"яч повертається на поле Верховної Ради, "але проблема в тому як вона цим скористається".

"Позиція нашої політичної сили в тому, що вибори мають бути виключно 17 січня, - говорить Зарубінський. - І ми будемо за цю дату голосувати".

Нагадаємо, що Конституційний суд визнав неконституційною постанову Верховної Ради про призначення виборів президента на 25 жовтня. Таке рішення КС ухвалив на закритому засіданні у вівторок.

Як відомо, президент Віктор Ющенко звернувся до КС після того, як парламент призначив чергові вибори президента на 25 жовтня. Ухвалення рішення про неконституційність виборів 25 жовтня було очікуваним і прогнозованим більшістю експертів і політиків.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Блок Литвина за вибори Президента 17 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі