середа, 03 квітня 2024 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен зробив заяву про Путіна і захоплення Києва

Блінкен зробив заяву про Путіна і захоплення Києва
Путін ніколи не зможе підкорити Україну та захопити Київ. Фото: eastnews.ua

Київ не потрапить до рук Росії.

А російський диктатор Володимир Путін ніколи не зможе підкорити Україну, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу. На питання про те, чи в змозі США пообіцяти, що Київ ніколи не потрапить до лап РФ, Блінкен сказав:

"Я переконаний, що ми вже це зробили. Іншими словами, цього не відбувається, цього ніколи не станеться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС підрахували заморожені активи РФ

На початку повномасштабного вторгнення у Вашингтоні допускали імовірність узяття Києва росіянами, визнав держсекретар. Водночас зараз США впевнені, що цього не станеться.

"Завдяки неймовірному опору українського народу, а також завдяки підтримці, яку Україні надають США, Франція та інші країни, бажання Путіна підкорити всю країну, стерти її з карти світу, зробити частиною РФ не здійснилося і не здійсниться", - наголосив він.

Армія РФ на фронті на Донбасі нещодавно просунулася поблизу Авдіївки. Росіяни почали тактичні атаки на двох напрямках одночасно, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Блінкен зробив заяву про Путіна і захоплення Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі