середа, 03 квітня 2024 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія просунулася поблизу Авдіївки

Росія просунулася поблизу Авдіївки
Нещодавно Росія просунулася на південь від Кремінної. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Армія РФ на фронті на Донбасі нещодавно просунулася поблизу Авдіївки.

Росіяни почали тактичні атаки на двох напрямках одночасно, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"На півдні російські війська не можуть використовувати бронетехніку для штурму Кринок Херсонської області через втрати великої техніки. Російські сили на сході нещодавно просунулися поблизу Авдіївки на тлі триваючих позиційних боїв. А також на захід від Бердичів (на північний захід від Авдіївки) та в південній Семенівці (на північний захід від Авдіївки)", - сказано у повідомленні аналітиків.

Нещодавно Росія просунулася на південь від Кремінної. З початку квітня бої розгорнулися уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Російські сили нещодавно просунулися на південь від Білогорівки (на південь від Кремінної). Позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська у районі Синьківки та на захід від Кремінної в районі Тернів.

Поблизу Бахмута підтверджених змін на лінії фронту не було. Позиційні бої тривали: на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на захід від Бахмута біля Іванівського та Часового Яру; на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки; на південь від Бахмута біля Нью-Йорка та Південного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики сказали, скільки територій РФ захопила з початку року

Також російські війська просунулися на захід від Тоненького на Авдіївському напрямку. Росіяни там починають тактичні атаки на двох напрямках одночасно.

2 квітня на ділянці між Донецькою та Запорізькою областями тривають позиційні бойові дії. Водночас підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

На заході підтверджених змін лінії фронту також немає. Триває протистояння: поблизу Роботиного; на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного) та Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного).

На східному (лівому) березі Херсонської області зміни лінії фронту відсутні.

Російські війська не можуть використовувати бронетехніку для штурму Кринок через втрати великої техніки. Російські війська щодня проводять дві-три атаки на українські позиції, здійснюючи удари з безпілотників та артилерії.

Втрати росіян за минулу добу склали 710 осіб. Від початку повномасштабної агресії вони становлять уже близько 444 370 солдатів, повідомив 3 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія просунулася поблизу Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі