середа, 03 квітня 2024 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики сказали, скільки територій РФ захопила з початку року

Аналітики сказали, скільки територій РФ захопила з початку року
Аналітики назвали площу України, захоплену окупантами у 2024 році. Фото: understandingwar.org

Україна змушена економити боєприпаси та надавати пріоритет обмеженим ресурсам на критичних ділянках фронту.

Із 1 січня по 1 квітня 2024 року Росія захопила приблизно 305 км² території України, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив під час селекторної наради з російським військовим керівництвом 2 квітня, що з початку 2024 року російські війська захопили 403 км² території України", - йдеться у свіжому звіті.

ISW спостерігав лише візуальні докази того, що російські сили захопили приблизно 305 км² у вказаний період.

Збільшення ризику російського прориву існує в інших, менш забезпечених секторах. Аналітиків непокоїть також загальна нестабільність лінії фронту, попри відносно повільний темп просування армії Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті - свіже зведення

Обмеження матеріальних засобів України також забезпечують гнучкість російських збройних сил у тому, як вони проводять наступальні операції. Це може призвести до з'єднання та нелінійних можливостей для російських збройних сил досягти значних операційних успіхів у майбутньому.

Від початку наступальних операцій Росії у жовтні 2023 року окупанти на фронті захопили 505 кв. км території України.

У період з 1 січня по 28 березня 2024 року російські війська захопили майже на 100 кв. км більше, ніж за останні три місяці минулого року, повідомляв наприкінці березня Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Аналітики сказали, скільки територій РФ захопила з початку року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі