неділя, 06 серпня 2023 16:46

Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини: обговорили зернову угоду

Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини: обговорили зернову угоду
Державний секретар США Ентоні Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом. Фото: Getty Images

У суботу, 5 серпня, державний секретар США Ентоні Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом.

Політики обговорили зернову угоду, зазначив речник Держдепартаменту Меттью Міллер. Про це повідомляє Держдепартамент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через вихід РФ із зернової угоди у світі вперше за півтора роки зросли ціни на продукти

Блінкен подякував турецькому колезі за лідерство в Чорноморській зерновій ініціативі. Він наголосив на потребі протидіяти негуманному використанню Кремлем продовольства як зброї війни.

Також Блінкен нагадав про важливість мирних переговорів між Вірменією та Азербайджаном.

"Держсекретар також подякував Туреччині за зобов'язання передати протокол про вступ Швеції до НАТО до турецького парламенту для ратифікації", – зазначив речник Держдепартаменту.

17 липня у Кремлі заявили, що РФ відмовляється продовжувати дію "зернової угоди". Перед цим росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Президент України Володимир Зеленський надіслав листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини: обговорили зернову угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі