неділя, 06 листопада 2022 22:09

Без світла понад 4,5 млн споживачів. Зеленський сказав, де найскладніше

Без світла понад 4,5 млн споживачів. Зеленський сказав, де найскладніше
У Києві і шести областях тривають стабілізаційні вимкнення електрики, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: pixabay.com

В Україні без світла залишаються понад 4,5 млн споживачів.

Найбільше – у Києві та Київській області. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Станом на цей вечір у Києві і шести областях тривають стабілізаційні відключення електрики. Без світла понад 4,5 млн споживачів. Найбільше зараз – у Києві та Київській області. Дійсно складно", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до вимкнення електроенергії – сім побутових порад

Зеленський сказав, що провів кілька спеціальних нарад з урядовцями, представниками енергетичних компаній і вертикалі обласних адміністрацій.

"Щодо вірогідних варіантів ситуації в енергетиці. Детально розглядаємо кожен сценарій і готуємо відповідні дії", – повідомив.

"Хоч би чого хотіли терористи, хоч би чого домагалися, ми маємо пройти цю зиму й бути навесні ще сильнішими, ніж зараз. Бути ще більше готовими до звільнення всієї нашої території, ніж зараз", – звернувся президент.

Сьогодні світло вимикали у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській і Полтавській областях.

У Києві не виключають повного вимкнення електромережі, тобто блекауту, сказали у компанії ДТЕК.

Мешканців столиці закликають не користуватися ліфтами у періоди стабілізаційних вимкнень.

Зараз ви читаєте новину «Без світла понад 4,5 млн споживачів. Зеленський сказав, де найскладніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі