неділя, 03 лютого 2013 16:12

Білий дім показав, як Обама вправляється у стрільбі

Білий дім опублікував фотографії президента США Барака Обами з рушницею в руках, знімок викладений в офіційний твіттер.

Таким чином адміністрація Обами намагається покласти край дебатам про те, чи використовував президент сам коли-небудь вогнепальну зброю.

"Президент США стріляє по глиняних тарілках на полігоні в Кемп-Девіді, 4 серпня 2012 року", - зазначено в підписі до фотографії.

Знімок був викладений після того, як критики не повірили словам Обами про те, що він постійно тренується стріляти, передає "Бі-бі-сі".

Автор: Фото: flickr.com
 

В інтерв'ю журналу New Republic, яке буде опубліковано в номері від 11 лютого, Обама заявив, що з великою повагою ставиться до мисливських традицій у американській культурі.

"Якщо ваш батько дав вам рушницю, коли вам було десять років, або ви провели весь день на полюванні з вашим дядьком, це стане частиною традиції вашої родини. Але ми повинні розуміти, що є велика різниця між сільською місцевістю і великим містом, тому нам належить ще багато працювати над завданням контролю вогнепальної зброї", - цитує "Бі-бі-сі" слова Обами.

Тема про заборону продажу зброї та її носіння постала після того, як в грудні 2012 року молодий чоловік на ім'я Адам Ленза розстріляв 26 осіб в початковій школі міста Ньютаун в штаті Коннектикут. Після цього в США була створена спеціальна комісія для розробки заходів щодо посилення контролю за обігом зброї - 16 січня підготовлені пропозиції були оприлюднені президентом Бараком Обамою.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім показав, як Обама вправляється у стрільбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі