середа, 28 серпня 2013 11:41

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Балога розповів, чому Кремль боїться євроінтеграції України

Балога розповів, чому Кремль боїться євроінтеграції України
Фото: zaholovok.com.ua

Нардеп Віктор Балога переконаний, що Росія боїться євроінтеграції України через те, що "європейські стандарти життя підійдуть впритул до кордону РФ".

"Кремль боїться євроінтеграції України ще й по тій причині, що європейські стандарти життя підійдуть впритул до кордону РФ. А це означає, що на заході Росії від Брянська до Краснодара утвориться велика європейська дуга. Тобто територія, яка відчуватиме вплив ЄС, де громадяни та бізнес не бояться влади, а керівники держави є лише найманими працівниками, а не царями", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук.

Окрім того, він наголосив: "А вплив від такого сусідства для Росії - набагато більша небезпека, ніж посилення опозиції, чи навіть послаблення економіки. Такий сценарій уже не просто унеможливлює реставрацію імперії, а й ставить під загрозу існування сучасної політичної системи у самій Росії".

Водночас, політик переконаний, що в Україні "будуть тільки раді, якщо північний сусід позбавить нас труднощів, пов'язаних зі статусом "стратегічного партнера".

"Бо, як мінімум останніх сто років він нам дуже дорого обходиться, - підкреслив він. - І якщо Москва не блефує, то першим ділом потрібно забрати свою військову базу з території країни-нестратегічного партнера. Якщо ж вона Росії така дорога, то українській владі слід запропонувати перевести питання в суто ринкову площину".

Зараз ви читаєте новину «Балога розповів, чому Кремль боїться євроінтеграції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі