пʼятниця, 22 вересня 2023 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден застеріг Путіна від отримання зброї з КНДР та Ірану

Байден застеріг Путіна від отримання зброї з КНДР та Ірану
Кремль і Пхеньян заперечують наявність угоди про зброю, але США, інші країни Заходу, а також Японія і Південна Корея ставлять під сумнів ці заяви. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден застеріг Російську Федерацію від отримання зброї з Ірану та КНДР для використання її у війні проти України.

Це стане порушенням численних резолюцій Радбезу ООН, заявив американський лідер під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, йдеться у повідомленні Білого дому.

"Лише Росія стоїть перепоною на шляху до миру. Російський диктатор міг би покінчити з усім уже сьогодні. Натомість Кремль прагне отримати більше зброї від Ірану та Північної Кореї. Це порушило б численні резолюції Ради безпеки ООН, за які Москва сама ж голосувала", – наголосив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які снаряди КНДР поставляє РФ

Занепокоєння з приводу домовленостей про постачання зброї між Пхеньяном і Москвою посилилися після візиту минулого тижня лідера КНДР Кім Чен Ина до Росії. Він провів закриті переговори з російським диктатором Володимиром Путіним та обговорив поглиблення співпраці з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

У Путіна та у Пхеньяні заперечують наявність угоди про зброю, але США, інші країни Заходу, а також Японія і Південна Корея ставлять під сумнів ці заяви.

Путін змушений принижуватися зустріччю з диктатором КНДР замість того, щоб диктувати умови світу. Таким чином президент РФ показує свою слабкість. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Байден застеріг Путіна від отримання зброї з КНДР та Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі